Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Citroën

Pris på Citroëns laddhybrid C5 X klart

Nu har Citroëns nya flaggskepp C5 X fått svenskt pris. En blandning av suv, sedan och kombi som kommer med laddhybriddrivlina.

Sedan Citroën lade ned tillverkningen av C5 för fem år sedan fick beteckningen leva vidare i form av en suv med C5 Aircross. Men under våren 2021 presenterades den riktiga efterföljaren som har blivit en helt annan modell än den som ersätts. X betecknar att det rör sig om en crossover och enligt Citroën har man tagit de bästa egenskaperna från suv, kombi och sedan och stoppat i samma bil. Men trots det kommer den inte med fyrhjulsdrift i kombination med någon av drivlinorna.
– Det går men vi kommer inte ha det, var vd Cobées tydliga svar på frågan om fyrhjulsdrift när vi provkörde C5 X tidigare i år.

I Sverige är det troligen laddhybriden som är mest intressant, den har bland annat aktiv fjädring med hyrauliska ändlägen som vi tidigare berömt för sin komfort. Med batteri på 12,4 kWh utlovar Citroën en räckvidd på cirka 55 kilometer och laddhybriden kostar från 509 990 kronor. Avsevärt mycket dyrare än den bensinversion som även säljs i Sverige. Den kostar från 399 990 kronor. Laddhybriden har en total effekt på 225 hästkrafter medan bensinaren får nöja sig med 180.