Renault Zoe i Star Wars-version

Modellen Zoe kommer i en specialbyggd Star Wars-version, men i liten upplaga. Så må kraften vara med dig om du är spekulant.

Samlar du på Star Wars-prylar och är biltok – då är lyckan gjord. Renault lanserar nämligen nu Zoe Star Wars Edition.

Det handlar alltså om modellen Zoe som i och med lanseringen av filmen The Last Jedi kommer i en specialupplaga på 1 000 fordon. Bilen är inspirerad av Han Solos farkost Millennium Falcon.

Dock handlar det i huvudsak om klistermärken och emblem. På huv, tak och baklucka finns illustrationer och på framflyglar och insteg ser du filmseriens logotyp. Bilen står på Techrun-fälgar som mäter 17 tum.

Zoe Star Wars Edition finns i kulörerna Glacier White, Pearlescent White, Titanium Grey och Etoilé Black och invändigt hittar vi sömmar och annat i lila, liksom Wifi, en uppgraderad ljudanläggning och backkamera.

Zoe Star Wars Edition har dock sina begränsningar, jag förutom att den inte kan flyga i rymden, då. Den säljs bara i Frankrike och har på grund av sin eldrift en begränsad räckvidd. Dock tillräcklig för att vinna Teknikens Världs fyrbilstest av elbilar i nummer 13/2017 där den kom 27 mil på en laddning. Zoe kan dessutom titulera sig som den bäst säljande elbilen, om inte i galaxen, så i alla fall i Europa.

Bilen lanseras i vår, i samma veva som den fristående filmen Han Solo har premiär, men kan beställas redan nu.