Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rimac Concept Two jagar Tesla Roadster

Nya Tesla Roadster kommer förmodligen inte att få härja fritt i elbilarnas superklass. Motstånd lär den få, inte minst från Rimac som är igång med utvecklingen av efterträdaren till Concept One.

För ett par veckor sedan visade Tesla upp nya Roadster. Sedan dess har den varit ett hett diskussionsämne både i hemmen och på arbetsplatserna. Trots att bilen ännu inte är verkligare än en prototyp som kördes vid visningen, tillverkningen är tänkt att komma igång först 2020, är det många som imponerats av prestandan. 0-97 km/h på 1,9 sekunder lirar nämligen i en helt egen liga. Men många har även ifrågasatt siffran, vissa menar att det är fysiskt omöjligt för en laglig gatbil att komma iväg så snabbt.

Hur det än må bli med nya Tesla Roadster så lär den möta motstånd, inte minst från kroatiskt håll. Rimac Automobili, kända för elbilen Concept One, är nämligen på gång med en uppföljare. Enligt Jens G. Sverdrup, tidigare försäljnings- och marknadsdirektör på Koenigsegg men numera generalagent för Rimac i USA, har efterföljaren varit aktuell ett tag och att den utvecklas från grunden. Enligt Auto Guide, som har varit i kontakt med Sverdrup, kan vi mer eller mindre vänta oss att bilen blir vassare än Concept One som har 1 224 hästkrafter, gör 0-100 km/h på 2,5 sekunder och toppar 355 km/h.

Kanske får vi se en efterföljare, som eventuellt får namnet Concept Two, med prestandasiffror som närmar sig de motsvarande siffror som Tesla presenterat för nya Roadster.

Utöver högre grad av prestanda ska Rimacs nya bil även bjuda på mer komfort och bli mer lyxbetonad än sin företrädare.

Än så länge får vi bara se den på bild, men om 2-3 år är det tänkt att nya Tesla Roadster ska rulla på vägarna. Då kan den komma att få motstånd från kroatiska Rimac.Än så länge får vi bara se den på bild, men om 2-3 år är det tänkt att nya Tesla Roadster ska rulla på vägarna. Då kan den komma att få motstånd från kroatiska Rimac.Än så länge får vi bara se den på bild, men om 2-3 år är det tänkt att nya Tesla Roadster ska rulla på vägarna. Då kan den komma att få motstånd från kroatiska Rimac.
Än så länge får vi bara se den på bild, men om 2-3 år är det tänkt att nya Tesla Roadster ska rulla på vägarna. Då kan den komma att få motstånd från kroatiska Rimac.