Foto: Rivian

Rivian överväger elbilsfabrik i Storbritannien

Den amerikanska elbilstillverkaren Rivian har knappt kommit igång med tillverkningen på hemmaplan men nu tittar de på fabrik i Storbritannien åt bilarna avsedda för Europa.

För tre år sedan visade den nya elbilstillverkaren Rivian upp sin första modell, pickupen R1T, för världen. Sedan dess har de fått backning av giganter som både Amazon och Ford där den förstnämnda har lagt order på tio tusen specialtillverkade transportbilar.
Lanseringen av den eldrivna pickupen har flera gånger skjutits upp men nu är det senaste budet att tillverkningen ska dra igång under september i fabriken i Normal, Illinois. Senare under hösten ska även suven R1S börja tillverkas.

Nu verkar Rivian planera för en kommande expansion då de har planer på att bygga en fabrik i Storbritannien i närheten av Bristol. Än så länge ska samtalen med den brittiska regeringen vara i ett tidigt skede men en investering kan vara värd med än en miljard pund, cirka tolv miljarder kronor. Att få en elbilstillverkare som Rivian att etablera sig i Storbritannien skulle vara viktig värvning för premiärminister Boris Johnson och hans plan för landet efter Brexit och hans klimatagenda.

Men Storbritannien är inte det enda alternativet för Rivian som även tittar på att anlägga fabriker i både Tyskland och Nederländerna.