Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Rivian

Rivian tar bort funktion – för att skona vägarna

Rivian meddelar att funktionen ”Tank turn” slopas då de inte verkar lita på kundernas omdöme. 

För drygt tre år sedan visade Rivian upp en ganska udda funktion på sin kommande elbil R1T. Då bilen har en elmotor vid vartdera hjul kunde den programmeras att snurra runt sin egen axel. Genom att hjulen på ena sidan driver framåt medan de andra driver bakåt kunde den vända likt en stridsvagn. Funktionen kallades så klart ”Tank turn”.
Men än så länge är det ingen kund som har fått prova funktionen då den inte funnits aktiverad på någon av de levererade Rivian-bilarna.

Men trots att funktionen imponerat, och många troligen sett fram emot när den skulle komma att lanseras, så verkar det inte bli av.
– Det är så lätt att missbruka och så svårt att se till att vi inte river upp vägar och liknande saker som verkligen står i motsats till vad vi står för som företag, säger RJ Scaringe, Rivians vd, i ett uttalande på Instagram.

I november 2022 visade Mercedes upp en liknande funktion hos sin kommande helt eldrivna EQG. Något de kallade för G-Turn. Huruvida vi kommer få se den funktionen när EQG når produktionsfärdigt utförande är dock oklart.

https://youtu.be/yzwM8KE2L3I