Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Teknikens Världs expert Daniel Östlund vet vad han pratar om och ger dig råd.
2 AV 2
Foto: Amazon/Rivian

Rivians och Amazons eldrivna skåpbil nu i Europa

Den omtalade elskåpbilen från Rivian rullar nu i Europa. Amazon har tagit 300 exemplar av skåpbilen till Tyskland där den ska börja sköta företagets leveranser.

Amerikanska näthandelsföretaget Amazon har börjat leverera varor i Tyskland med Rivians eldrivna skåpbil. 300 fordon har redan skeppats från USA till Tyskland och det är första gången Rivian levererar fordon utanför USA:s gränser. De 300 exemplaren av skåpbilen som kallas Amazon Custom EDV kommer att köras i München, Berlin och Düsseldorf.

Amazon uppges redan ha drygt 1 000 eldrivna skåpbilar av andra märken i tjänst i Europa och sägs ha investerat en miljard euro för att elektrifiera sitt europeiska leveransnätverk.

Amazon har beställt 100 000 eldrivna skåpbilar av Rivian. De ska användas för varuleveranser över hela världen.Amazon har beställt 100 000 eldrivna skåpbilar av Rivian. De ska användas för varuleveranser över hela världen.Amazon har beställt 100 000 eldrivna skåpbilar av Rivian. De ska användas för varuleveranser över hela världen.
Amazon har beställt 100 000 eldrivna skåpbilar av Rivian. De ska användas för varuleveranser över hela världen. Foto: Amazon/Rivian

Amazon är än så länge ensamma om att få köpa Rivans skåpbil och har beställt 100 000 exemplar, varav 3 000 har hunnit levereras i dagsläget. Alla 100 000 ska vara levererade senast 2030.

Skåpbilarna som körs i Tyskland är något kortare och smalare än de amerikanska för att bättre passa det europeiska vägnätet.