Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: EV Safe Charge / EV Safe Charge

Roboten som laddar din elbil

Låt laddstolpen åka till dig och din bil. Ziggy är robotladdaren som kan komma ut på marknaden 2024.

En parkeringsruta utan laddmöjligheter eller en fulladdad bil som står vid stolpen utan förare i närheten. Två elbilsproblem som kan lösas med robotladdaren Ziggy.

Företaget EV Safe Charge – baserade i San Francisco, Kalifornien – har jobbat med Ziggy sedan 2019 och siktar på att få ut den på marknaden 2024. Meningen är att den ska finnas tillgängliga i parkeringsgarage och att kunderna bokar en p-ruta och en Ziggy samtidigt via en app.

Ziggy har fyra kameror och fyrhjulsstyrning.Ziggy har fyra kameror och fyrhjulsstyrning.Ziggy har fyra kameror och fyrhjulsstyrning.
Ziggy har fyra kameror och fyrhjulsstyrning. Foto: EV Safe Charge / EV Safe Charge

En Ziggy ställer sig sedan på rutan och väntar på bilen. När den anländer flyttar Ziggyn på sig och flyttar sig till laddluckan – att koppla in sladden måste man dock göra själv.

Roboten är stort som ett kylskåp och har interaktiva reklamplatser på sidorna. Meningen är att parkeringsgaragen ska erbjuda servicen gratis samtidigt som EV Safe Charge sköter underhållet av robotarna.

Beställningar av Ziggys är redan gjorda och tillverkningen ska börja nästa år. Om de kommer till Europa återstår att se.

https://youtu.be/lvyQwPzUNp0