Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Rolls-Royce Wraith och Dawn går inte att köpa längre.
Rolls-Royce Wraith och Dawn går inte att köpa längre.
Rolls-Royce Wraith och Dawn går inte att köpa längre.
Rolls-Royce Wraith och Dawn går inte att köpa längre. Foto: Rolls-Royce / Teknikens Värld

Rolls-Royce närmare 100 procent elektrifiering

Rolls-Royce har stängt orderböckerna för modellerna Wraith och Dawn för samtliga marknader. Företaget närmar sig därmed målet om att bli helt elektrifierat 2030.

I februari meddelade Rolls-Royce att bolaget ska sluta med bensinmotorer och vara helt elektrifierat 2030. Redan då fick vi veta att märkets alla befintliga modeller kommer behöva bytas ut och att nyligen provkörda Ghost blev den sista nya bensindrivna Rolls-Royce. Det har nu blivit dags för de två första modellerna att fasas ut. Orderböckerna för Wraith och Dawn har nämligen stängts.

Rolls-Royce själva säger dock att de två modellerna inte kommer att få någon direkt ersättare. Däremot har vd Torsten Müller-Ötvös medgett att kommande elektriska Spectre ska agera efterträdare till den större modellen Phantom coupé, även om den till utseendet liknar Wraith mer.

Märkets första elbil, kommande Spectre, är i slutskedet av utvecklingsfasen och debuten är planerad till sista kvartalet nästa år. Det återstår att se om det kommer någon framtida elbil som kan påminna om Wraith, eller Dawn för den delen, och vi väntar med spänning på presentation av övriga modeller som ska ersätta resten av märkets portfolio: Ghost, Cullinan och Phantom.