Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Rolls-Royce Motor Cars

Rolls-Royce slopar bensinmotorer 2030

Det kommer inga fler nya modeller från Rolls-Royce med bensinmotorer, avslöjar lyxmärkets vd. År 2030 ska Rolls-Royce vara helt elektrifierat.

Mot slutet av 2023 lanseras Rolls-Royce första helelektriska modell Spectre. Men den är som sagt bara först, den kommer att följas av flera eldrivna modeller. I samband med att Rolls-Royce vd Torsten Müller-Ötvös presenterade företagets senaste kvartalsrapport som visade ett rekordresultat, avslöjade han också att framtiden för det anrika märket blir helelektrisk.

– Vi drivs inte bara av nya lagar, vi drivs också av vår ganska unga kundkrets över hela världen, och vi ser fler och fler människor som aktivt efterfrågar en elektrifierad Rolls-Royce, säger Torsten Müller-Ötvös till brittiska Autocar.

Brittiska myndigheter kommer att förbjuda försäljning av bilar med förbränningsmotorer efter 2030 och det tvingar även ett lyxmärke som Rolls-Royce att elektrifiera hela sin modellinje. De nuvarande modellerna Phantom, Cullinan, Ghost, Wraith och Dawn kommer att uppdateras, men när det är dags för dem att bytas ut blir det mot eldrivna ersättare. Det betyder att andra generationen Ghost, som vi nyligen provkörde, är den sista nya, bensindrivna modellen från Rolls-Royce.