Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Robin Törnros / Teknikens Värld

Så billig är MG5 Electric vid privatleasing

MG och Hedin Bil är än en gång aggressiva i prissättningen vid privatleasing av en elbil. Nu är det kombin MG5 Electric som – sett till månadsavgiften – sopar banan med konkurrenterna.

En av många framemotsedd elbil är MG5 Electric, kombin som ska föra märkets succéfyllda intåg på svenska marknaden vidare efter suven MG ZS EV. Succén berodde inte på enastående teknik eller fantastisk komfort utan på framför allt prislappen. Och med prislapp syftar vi på månadsavgiften vid privatleasing. 1 990 kronor fick många svenskar att välja elbil. I dag är MG ZS EV inte lika lågt prissatt för den som vill privatleasa, den uppdaterade modellversionen kostar numera från 2 850 kronor per månad.

UTE NU: Hela provkörningen av MG5 Electric

När det nu är dags för MG5 Electric är det dags för ännu en aggressiv prissättning. MG5 Electric kostar per månad, vid privatleasing, från 2 690 kronor. Då ingår metalliclack, tusen mils körsträcka per år samt ”stora” batteriet på 61,1 kWh (38 mils körning enligt WLTP) och Luxury-utrustningsnivån. För summan sträcker sig avtalet över tre år. Vill man korta ned det till två år höjs månadsavgiften till 2 835 kronor.
För längre årliga körsträckor ökar månadsavgiften med 150 kronor för 1 500 mil och med 200 kronor för 2 000 mil.

1 AV 5
Foto: MG
2 AV 5
Foto: MG
3 AV 5
Foto: MG
4 AV 5
Foto: MG
5 AV 5
Foto: MG

MISSA INTE: Provkörning av uppdaterade MG ZS EV 

Den som hellre köper loss sin MG5 Electric får punga ut med 419 900 kronor vilket är instegspriset för modellen.
Vid beställning nu beräknas MG5 Electric levereras till köparen under årets fjärde kvartal.

Teknikens Världs Robin Törnros befinner sig just nu i Göteborg för första provkörningen av MG5 Electric, som numera stavas just så. MG har varit en aning ambivalenta med stavningen, först skrev de MG5, därefter MG 5, men numera är det sammanskrivet som gäller – MG5.
Inom kort kommer Robin att bjuda någon form av direktrapport från provkörningen (den finns nu ute och du hittar den här) och lite senare en fullständig provkörningsrapport både i tidningen och här på sajten.

I filmen nedan får du se mer av MG5 Electric som Jan-Erik Berggren tittade närmare på i samband med Sverigepremiären i oktober i fjol.

MISSA INTE: Provkörning av MG Marvel R