Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Vi fick en smygtitt på nya elsuven Fisker Ocean på eCarExpo.
2 AV 2
Foto: Hendryk Meyer / Fisker

Så blir Fiskers billiga elbil Pear – klar 2025

Fisker Pear kommer om två år. Nu visas bilder på den produktionsklara bilen upp och med dessa kommer även en del information – som priset. 

Med elbilen Ocean i land (en modell som vi på Teknikens Värld redan har provkört) har Fisker visat upp kommande modeller där den mest intressanta är Pear, en instegsmodell som det har kommit en del nya uppgifter om samt nya bilder på hur den produktionsklara bilen kommer att se ut.

Tidigare har en räckvidd på upp till 48 mil nämns men i en pressrelease som släpps i samband med att bilsalongen i München öppnade är den nu justerad till 56 mil. Väljer man en bil med ett mindre batteripaket (kapaciteten nämns inte) är den 32 mil.

1 AV 5
Foto: Hendryk Meyer / Fisker Inc.
2 AV 5
Foto: Hendryk Meyer / Fisker Inc.
3 AV 5
Foto: Hendryk Meyer / Fisker Inc.
4 AV 5
Foto: Fisker Inc.
5 AV 5
Foto: Fisker Inc.

Pear, som står för Personal Electric Automotive Revolution, ska erbjudas med såväl fyr- som bakhjulsdrift och prestandamässigt ska den klara sprinten 0-100 km/h på 6,8 sekunder som bäst. En tämligen blek siffra för att vara en elbil men fullt tillräcklig och lysande om man ser till gamla tiders bilar.

Pear ska finnas tillgänglig från mitten av 2025 och det i fyra utrustningsgrader. I Tyskland startar priset på 32 900 euro (strax över 390 000 kronor) inklusive skatt men innan elbilsbonus som modellen är berättigad.

Sedan tidigare vet vi att bilen är 4,5 meter lång och finns med upp till sex sittplatser, ha en bagagelucka som fälls ner i golvet samt att den ska bygga med 35 procent färre delar än konkurrenter.