Så blir kommande Subaru WRX STI

Subaru har stämt av reaktionerna på konceptet Viziv Performance Concept, som är att betrakta som nästa generation WRX STI – här är resultatet.

I höstas visade Subaru upp konceptet Viziv Performance Concept under Tokyosalongen. En bil med framtida former enligt Subarus filosofi ”Dynamic x Solid”, förarassisterande system under namnet Eyesight i kombination med i Subaru-sammahang klassiska grepp som fyrhjulsdrift och boxermotor.

Nu avslöjar designern Mamoru Ishii för Autocar vad hos Viziv Performance Concept som kan komma att strykas och bevaras för att forma framtida versionen av prestandabilen WRX.

Det verkar som om WRX-fantasterna är tämligen öppna för nya grepp. Det mesta av konceptets futuristiska design kommer att finnas på den produktionsklara bilen som väntas komma 2020.

Motormässigt ser det ut som att förbränningsmotorn kommer att paras med en elmotor. Nästa Subaru-värsting kan med andra ord mycket väl bli en laddhybrid, som vi tidigare har skrivit om.

Fyrhjulsdriften är dock helig och kommer att bestå liksom att det ska vara en bil som förmedlar körglädje. Autonom körning och uppkoppling ligger inte högt upp på önskelistan här.

Nyheten om att klassiska värstingar kommer att gå över till hybriddrift har vi stött på förr. Nyligen avslöjades det att BMW redan i dag har rullande prototyper med med hybriddrift som kommer att mynna ut i framtida M-modeller.