Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Diverse/Menara Grafis

Så mycket kostar det att äga elbil, laddhybrid och hybrid

Premium Bilauktionsföretaget Kvdbil har räknat ut totalkostnaden får olika miljöbilar – elhybrider, laddhybrider och elbilar. Slutsats: Stora batterier försämrar ekonomin.

Kvdbil har räknat ut totalkostnaden för att köra 19 vanliga miljöbilar med någon form av elektrifiering – åtta elbilar, sex laddhybrider och fem elhybrider. Förutsättningen är att de ägs i tre år och körs 1 500 mil per år.

– Det är förvånansvärt stora skillnader i ägandekostnader. Trots miljöbilspremien på 60 000 kronor för de mest miljövänliga modellerna, som dessutom går på el, går det inte att säga att de är billigast att äga, säger Madeleine Fritz, försäljningschef på Kvdbil.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.