Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Polestar 3 presenteras till fullo hösten 2022.Polestar 3 presenteras till fullo hösten 2022.Polestar 3 presenteras till fullo hösten 2022.
Polestar 3 presenteras till fullo hösten 2022. Foto: Polestar

Så mycket kostar Polestar 3

Polestar-chefen Thomas Ingenlath avslöjar priset på nya suven. Orderböckerna öppnar om tre månader, redo att fyllas med namn på Polestar 3-spekulanter.

Det var på branschträffen Automotive News Congress i Prag som Polestar-chefen Thomas Ingenlath i torsdags avslöjade att den nya suven Polestar 3 att orderböckerna kommer att öppnas samtidigt som bilen presenteras i oktober. Priset kommer att starta på 75 000 euro, cirka 800 000 kronor. Leveranstider nämnde dock Ingenlath inget om. 

Polestar 3 kommer, enligt Polestar själva, att konkurrera med Porsche Cayenne, men är förstås riktad till segmentet som efterfrågar ren eldrift.

Polestar kommer att tillverkas i Charleston, South Carolina, USA, tillsammans med den kommande eldrivna XC90.

Polestar 3.Polestar 3.Polestar 3.
Polestar 3. Foto: Polestar

För Polestar är suvmodellen är viktig pusselbit i jakten på större volymer. Polestar uppger att man förväntar sig sälja 24 000 Polestar 3 under 2023, och 67 000 under 2024.

Bilen bygger på samma SPA2-plattform som de kommande Volvo-modellerna med eldrift. Räckvidden förväntas ligga runt 60 mil.

Thomas Ingenlath berättade också att man anstränger sig för att öka användningen av återanvänt material i Polestar 3. Vidare avslöjade Ingenlath att bolaget måste få nya medel för kommande produktutveckling. Bolaget har ingen kassa för att utveckla nya modeller. En nyemission är att vänta för det börsnoterade Polestar.

De modeller som redan är planerade är Polestar 4 och Polestar 5.
Polestar 4 är en suv, i klass med Porsche Macan, och den förväntas komma 2023. Polestar 5 är en sedan som ska komma 2024.