Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Cupra / Cupra

Så ska Cupra Born konkurrera med VW-syskonen

Prestanda och kanske till och med en slags omkörningsknapp för snabbare acceleration vid behov. Cupra satsar på prestanda för att särskilja sin elbil Born från syskonen Volkswagen ID.3, ID.4 och Skoda Enyaq.

Knappen ”push-to-pass” används inom bland annat IndyCar för att få mer kraft och snabbare acceleration under en kort period, till exempel vid en omkörning.

Något liknande ska Cupra använda när de lanserar sin nya elbil Born senare i år. Funktionen ingår i en större satsning på prestanda som ska göra Born till det sportiga syskonet i VW-koncernen.

Born kommer att få det större batteripaketet från ID.3, på 77 kWh, med en räckvidd på 50 mil. Acceleration 0–50 km/h ska gå på 2,9 sekunder. Någon siffra på acceleration 0-100 km/h har Cupra inte offentliggjort, det ska göras i samband med att bilen börjar säljas.

Cupra Born ute på test.Cupra Born ute på test.Cupra Born ute på test.
Cupra Born ute på test.Cupra Born ute på test.Cupra Born ute på test.
1 AV 2
Cupra Born ute på test.
Foto: Andreas Mau / CarPix
2 AV 2
Cupra Born ute på test.
Foto: Andreas Mau / CarPix

Unga ska betala mer

Cupra ska locka unga att köpa elbil och Born kommer att erbjudas i form av prenumeration där allt ingår i månadskostnaden. 

Born ska byggas bredvid VW-modellerna ID.3 och ID.4 i VW-fabriken i Zwickau och namnet, som ändrats fram och tillbaka under en tid (hette från början Seat el-Born), ska föra tankarna till el-Born-distriktet i Seats och Cupras hemstad Barcelona.

Volkswagen och Seat startade varumärket Cupra för att göra Seats produkter lite mer premium och därmed kunna ta lite mer betalt. Cupra ska inom några år bli ett renodlat elbilsmärke och Seats fabrik i Martorell utanför Barcelona ska på sikt bara bygga elbilar och troligen kommer Barcelona-fabriken att bygga bilar åt hela VW-gruppen. 

Förutom Born ska Cupra lansera den större suven Tavascan. Bilen visades som ett koncept på bilsalongen i Frankfurt 2019 men bilen har ännu inte fått ett godkännande av VW:s ledning. Därmed finns det ingen konkret plan för när Tavascan ska börja byggas eller säljas.

Tills de nya elbilarna är på plats ska Cupra-modellen Formentor (test av den i länken nedan) stå för tillväxten i försäljningen. Laddhybridversionen av Formentor ska stå för 50 procent av försäljningen och så gott som hela tillväxten. Senare i år kommer en värstingmodell av Formentor, en bil med en femcylindrig bensinmotor och med tilläggsbeteckningen VZ5.