Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nu kan Hongqi E-HS9 köpas i Sverige.
Nu kan Hongqi E-HS9 köpas i Sverige.
Nu kan Hongqi E-HS9 köpas i Sverige.
1 AV 2
Daniel Östlund provkör Hongqi E-HS9 under eCarExpo i Göteborg 2022.
2 AV 2
Nu kan Hongqi E-HS9 köpas i Sverige.
Foto: Hongqi

Säljstart för kinesiska elbilen Hongqi E-HS9

Kinesiska märket Hongqi har kommit till Sverige och nu inleds officiell säljstart av flaggskeppsmodellen E-HS9. Det är en eldriven sjusitsig suv som ska gå att köpa via Hedin Bil och den kostar från 899 900 kronor.

Hittills har svenskar bara fått lukta och titta på Hongqi E-HS9, som nyligen visades upp på elbilsmässan eCarExpo i Göteborg. Teknikens Värld la vantarna på den en stund och det lilla intryck vi hann få var inledningsvis bra. Den har omkring 550 hästkrafter i det värsta utförandet och interiören pryds av pekskärmar som fyller hela instrumentpanelen.

Lyxmärket Hongqi har funnits i Kina sedan 1950-talet, men kommer först nu till Sverige. Det är Hedin Bil som ska sälja deras modeller här och finns för närvarande att uppleva på 14 olika anläggningar i landet. Den kommer naturligtvis också visas upp en gång till på eCarExpo i Stockholm om ett par veckor.

E-HS9 ska lanseras i tre utrustningsnivåer med startpris från 899 900 kronor. Den värsta varianten med bland annat större batteri kostar närmare 1,3 miljoner kronor.  Första kundleverans beräknas kunna inledas redan under det första kvartalet i år, så före mars sista dag.