Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Recharge

Sänkta laddpriser hos Recharge

Laddnätverket Recharge går mot strömmen och sänker priset i tider då elpriset mestadels går åt rakt motsatt håll.

Recharge, som tidigare tillhörde Fortum men som nu ägs av bolaget Infracapital, säger själva att det är svåra tider med elpriser som stiger och ökade omkostnader vilket försvårar att hålla en jämn prisnivå ut till slutkund. Men nu går de som sagt mot strömmen och sänker sina priser på alla sina laddstationer. De nya priserna blir som följer, normalladdare (upp till 22 kW) kostar 6,49 kronor per kWh, snabbladdare (upp till 50 kW) kostar 6,99 kronor per kWh och snabbladdare och supersnabbladdare däröver, upp till 350 kW, kostar 7,49 kronor per kWh. Prisförändringarna gäller sedan den 18 november.

Intressant att se är att bara ett par veckor innan dess gjordes en annan prisjustering, då var det uppåt. Första november låg priset för normalladdare på 6,79 kronor per kWh och för snabbladdare upp till 50 kW på 7,99 kronor per kWh och för snabbladdare samt supersnabbladdare däröver, upp till 350 kW, låg priset på 8,49 kronor per kWh.

LÄS OCKSÅ: Snabbladdning – är det nu det händer?

Recharge har i sitt laddnätverk i Norge, Sverige och Finland sammanlagt 2 600 laddare varav strax över hälften, 51 procent, är snabbladdare. Störst spridning av Recharge-laddare finns i Norge och Finland medan det går att hitta de flesta laddarna i Sverige i den södra delen av landet.

En annan nyhet hos Recharge är att de tar bort funktionen att kunna betala laddning via sms från och med den 30 november. Däremot så har de lanserat ett projekt där betalning i stället ska kunna ske med hjälp av ett Visa eller MasterCard.