Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seats första laddhybrid kommer till Frankfurt

Tarraco är Seats största suv och blir deras första modell med laddhybridteknik. Bilen visas upp under Frankfurtsalongen och kommer i produktion nästa år.

De kan tyckas vara lite sena på pucken men nu kommer i alla fall Seat med sin första bil utrustad med laddhybridteknik. Det är märkets största och senaste suv Tarraco som får drivlinan och i samma veva presentera FR-paket till modellen.

Laddhybridtekniken kombinerar en bensinradfyra på 1,4 liter och 150 hästkrafter med en elmotor på 85 kW (116 hästkrafter). Det totala effektuttaget är satt till 245 hästkrafter. Batteriet har en kapacitet på 13 kWh och ska kunna ta bilen över fem mil med eldrift. 0-100 km/h tar 7,4 sekunder och bilen toppar 217 km/h. Utsläppen av koldioxid ska vara under 50 g/km enligt WLTP-cykeln.

Drivlinan är dock inte ny. Siffrorna skvallrar om att det är samma laddhybridteknik som användas i Volkswagen Passat GTE (läs vår provkörning av nya versionen här) och kommande Skoda Superb iV.

Bilen ska visas upp under Frankfurtsalongen i höst och Seat understryker att det rör sig om ett koncept och att siffrorna därmed kan komma att justeras för den produktionsklara versionen.

Seat och prestandadivisionen Cupra ska ha sex elektrifierade modeller klara 2021. Även Cupra visar upp sin första elbil under samma salong, vi har tidigare visat en inredningsbild på bilen i fråga.

Laddhybridversionen av Tarraco kommer i produktion nästa år, då kan även bilen fås i FR-utförande. Det handlar om sportiga attribut som breddade hjulhus, unika 19-och 20-tumsfälgar, spoiler baktill, skålade stolar i halvskinn samt pedaler med aluminiuminlägg och sportratt med FR-emblem.