Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Jan-Erik Berggren synar nya elbilen Ford Explorer
2 AV 2
Foto: Shelby

Shelby Mustang Mach-E GT kommer till Europa

Nu finns det en trimmad Shelby-version av elbilen Ford Mustang Mach-E GT, och den kommer till Europa. Hugade köpare kan se fram emot sportränder och sportavgassystem från Borla.

Jo, du läste rätt. Shelby Mustang Mach-E GT får ett sportavgasssystem. Det är inte ett regelrätt avgassystem, men Borla har tagit fram ett så kallat Active Performance Sound System som använder ut- och invändigt monterade högtalare för att simulera ett motorljud som sägs matcha hastighet, kraftutveckling, motorvarv och vridmoment utan fördröjning. Enligt Shelby ska Borla-systemet generera ett ”hyperrealistiskt” förbränningsmotorljud.

Shelbys version av Mustang Mach-E GT blir inte snabbare, någon effekthöjning ingår inte i Shelby-paketet. Däremot kortare fjädrar som sänker markfrigången, svartlackerade fälgar som ska vara lättare än original samt fronthuv, grill, dörrtrösklar och backspegelkåpor i kolfiber för att sänka vikten något.

Shelby kommer att ta fram 100 paket som kan sättas på redan sålda Mustanger, eller direkt från fabrik. Alla 100 paket ska säljas i Europa och väntas kosta omkring 280 000 kronor.

Nedan kan man se film från avtäckningen av Shelby Mustang Mach-E GT.

https://www.youtube.com/watch?v=pkiNvFwUldo