Shell installerar Ionity-laddare

De nya laddarna från Ionity monteras nu i Frankrike. Totalt ska 80 Shell-mackar i Europa erbjuda laddning med 350 kilowatts effekt.

Arbetet med Ionitys laddstationer för elbilar går vidare. Företaget, som startades av BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company och Volkswagen AG hösten 2017, ska till 2020 ha öppnat 400 laddstationer i Europa.

Nu har bensinbolaget Shell installerat sina första Ionity-laddare. De är åtta till antalet omstår söder om Paris. Totalt ska bensinbolaget erbjuda Ionity-laddare på 80 av sina mackar på kontinenten. Berörda länder är Belgien, Frankrike, Slovenien, Slovakien, Storbritannien, Nederländerna, Ungern och Österrike.

Svarta markeringar är klara laddare, vita är under uppbyggnad.

Sedan tidigare är det klart att mackkedjorna Tank & Rast, OMV och Cirkel K är med på tåget, de sistnämnda ska erbjuda Ionity-laddning på 30 svenska mackar med i snitt sex laddare på varje ställe. Den första laddstationen byggs nu i jämtländska Ytterån.

Ionity-systemet har en laddeffekt på 350 kW och har CCS-standard. Systemet ska i framtiden erbjuda en laddtid på tio minuter. En laddsession ska inledningsvis kosta åtta i valutorna euro/pund/schweiziska franc, meddelar man. Får vi hoppas på åtta svenska kronor?