Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Skoda

Skoda har skapat Enyaq iV 80 FestEVal för campingresor

Skoda har i samarbete med campingtillverkaren Egoe skapat en lösning för Enyaq iV 80 för sommarsäsongen. Lösningen förvandlar bilen till ett litet, elektrifierat campingboende.

Världens alla festivaler och övriga sommaraktiviteter har tvingats vänta tålmodigt under pandemin, men efter två år kan människor åter trängas och svettas tillsammans i sommarvärmen. Det ville Skoda i Storbritannien fira och har därför släppt en campingversion av Skoda Enyaq iV 80, som de kallar FestEVal. Paketet säljs därmed för den brittiska marknaden.

Det är helt enkelt en Enyaq med den mest kraftfulla motorn som man kan få med ett paket som innehåller en utdragbar säng, ett taktält och pentry. Det är huvudsakligen en låda tillverkad av tjeckiska Egoe som får plats i bagageutrymmet på Enyaq. Den drar man ut från bagaget och får en gasspis, hopfällbar diskho med kran och slang, lite bänkyta och till och med förvaring.

Den utdragbara sängen sträcker sig över baksätet som måste fällas ner. Där finns plats för två personer att sova. Sedan finns ytterligare ett sovutrymme i taktältet och totalt kan fyra personer sova i camping-Enyaq.

Campingstolar och bord finns också, som ska ta ytterst lite plats och vara smidiga att både fälla upp och ihop.

1 AV 3
Foto: Skoda
2 AV 3
Foto: Skoda
3 AV 3
Foto: Skoda