Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda planerar elektrisk sportbil

Tjeckiska Skoda är på väg att elektrifiera sin framtid och förutom suvar och andra mer praktiska modeller står även en elektrisk sportbil högt upp på önskelistan.

Det är brittiska Auto Express som har pumpat Skodas utvecklingschef Christian Strube på information och fått fram att bland alla de elektriska modeller som kommer från märket de närmaste 7-8 åren, troligtvis med en elektrisk Citigo som startskott under 2019, finns även en eldriven sportbil.

Diskussionen kom in på att Skoda inte enbart handlar om funktion utan också mycket om känsla, något som ledde Strube in på svansmotoriserade och bakhjulsdrivna Skoda 110 R Coupé (bilderna) från 1970-talet. På en direkt fråga om Skoda någonsin skulle kunna tillverka en bil likt 110 R Coupé igen svarade han:

– Ja, men elektrisk!

Christian Strube sa inte mer än så men enligt den brittiska biltidningen lär några andra modeller ligga före i kön, bland annat eldrivna suvar/crossovers som den konceptbil – Vision E – som Skoda visade i Shanghai förra månaden. Men 2025 är sportbilen sannolikt en av märkets fem elbilar, eller fler, som finns då.

Skoda 110 R Coupé tillverkades mellan 1970 och 1976. Den hade en 1,1-litersmotor på 62 hästkrafter.