Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda startar RS-division för elbilar

RS-emblemen blir kvar på Skodas kommande elbilar. Fokus kommer dock ligga mer på design än prestanda. Först ut blir en ny suv.

Skodas första eldrivna bilmodell blir en suv. Det vet vi sedan tidigare och en försmak fick vi i form av konceptet Skoda Vision E under bilsalongen i Shanghai 2017.

Nu har Alain Favey, Skodas försäljningschef, i brittisk media avslöjat att modellen, som väntas göra debut sent under 2020, även ska komma med RS-emblem – det vill säga i en prestandaversion.

Skodas första elbil kommer 2020 och kommer att se ut som Vision E. Nästan.

RS är en del av Skodas märkesprofil och fler framtida elbilar kommer att finnas i utförandet. Det handlar emellertid mer om design och känsla än hästkrafter och prestanda. De hurtiga elbilarna, som ska heta eRS, kommer bara att erbjudas med ett effektuttag vilket understryker var fokus ligger.

Alain Favey berättar också att produktionsversioen av Vision E  kommer att vara väldigt likt konceptet och ha en räckvidd på cirka 50 mil och en prislapp i klass med dyrare versioner av Skodas suv Kodiak, en modell som i Sverige kostar mellan 313 400 och 361 900 kronor.