Skoda visar mer av elektrisk suv

I Genève nästa månad ska Skoda avtäcka konceptbilen Vision iV, en slank suv med elektrisk drivlina. Nu bjuds vi på illustrationer som visar insidan likväl som utsidan.

I förra veckan släppte Skoda tre skisser som ger oss en första aning om vad som ska visas upp på Genèvesalongen den 4 mars. De tre skisserna visade utsidan av Vision iV Concept som bjuder på en slank kaross med en nytolkning av Skodas grill, ljusslingor som sträcker sig under strålkastarna och genom nämnda grill samt på bakstötfångaren, strax ovanför diffusorn.

Inte mycket till knappar och reglage. Det mesta styrs således via skärmen (och förmodligen även rösten).

I dag bjuder tjeckerna på en skiss som ger oss en inblick i konceptbilens interiör. Vi ser tydligt att man har spunnit vidare på den instrumentbräda som nya suven Kamiq kommer att visa upp på samma bilsalong. Formgivarna har bara tagit ut svängarna lite extra och rensat bort ”onödiga” element.

Skoda lyfter fram att avsaknaden av kardantunnel har gett dem helt nya möjligheter vid formgivandet av insidan. Bland annat har mittkonsolen separerats från instrumentbrädan och hyser stora förvaringsfack. Där finns även en ”induktionsplatta” för laddning av två mobiltelefoner samtidigt. Båda ”nallarna” ska kunna koppla upp sig till infotainmentsystemet trådlöst, även det samtidigt.

22-tumshjul säger Skoda att det sitter på konceptbilen.

Skoda Vision iV baseras på Volkswagen-gruppens elektriska plattform som de flesta vid det här laget känner till som MEB-arkitekturen. Denna teknikplatta kommer de närmaste åren att användas till en lång rad olika modeller från koncernens olika märken, bland annat flertalet Skoda-modeller. Skodas första MEB-elbil kommer 2020.

Nytt tilltag: ljusslinga längs med hela fronten.

Men innan dess är det dags för Skoda Superb att bli laddhybrid, något som sker i år. En eldriven Skoda Citigo lanseras också under 2019, sex år efter syskonbilen Volkswagen Up blev elbil i form av e-Up.