Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skoda visar skisser på ny koncept-elbil.Skoda visar skisser på ny koncept-elbil.Skoda visar skisser på ny koncept-elbil.
Skoda visar skisser på ny koncept-elbil. Foto: Skoda

Skoda visar skiss på konceptbilen Vision 7S

Skoda släpper ritningar på sin nya konceptbil Vision 7S som samtidigt ska avslöja mer om märkets framtida designspråk. Den nya stilen handlar framför allt om funktionalitet, tålighet och aerodynamik.

Skisserna visar vad som ser ut att vara en robust suv med en helt ny front än vad vi är vana vid från Skoda. Grillen är betydligt bredare och plattare än den traditionella och eftersom det ska föreställa en elektrifierad bil så är grillen stängd.

Vision 7S har smala strålkastare som är placerade längre ut på karossen, vilket förlänger ljusklustret och även bildar bokstaven ”T”.

Motorhuven är skarpt utformad, vilket tillverkaren menar ”citerar den välkända Skoda-linjen”. Stötfångaren har sju luftintag där det mittersta sticker ut genom att vara orange, i kontrast till de övriga svarta, och i nederkant pryder ett aluminiumskydd.

Stora ytor – och hjul – i designen.Stora ytor – och hjul – i designen.Stora ytor – och hjul – i designen.
1 AV 2
Stora ytor – och hjul – i designen.
Foto: Skoda
2 AV 2
Foto: Skoda

Konceptbilen har stora hjul, det framgår inte vilken storlek de kan tänkas ha, men ser enligt ritningarna onekligen enorma ut. Från sidan har bilen stora ytor och en svagt sluttande taklinje mot bilens bakre del.

Skoda beskriver själva sitt nya designspråk: ”Det speglar välbekanta varumärkesvärden, såsom robusthet, funktionalitet och autenticitet, och utmärker sig med sin rymliga interiör, säkerhet, hållbara material och aerodynamiskt effektiv kaross”.

Skisserna avslöjar ingenting om kommande prestanda eller interiört utseende, eller vad som kommer i framtiden.