Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Med Caterham Seven 170R går det undan, trots få hästkrafter
2 AV 2
Foto: Caterham

Smakprov: Caterhams nya elbil

Även klassiska Caterham går mot elektrifiering. Snart visas en helt ny bil upp med former vi inte sett från den brittiska tillverkaren tidigare. Här är ett smakprov.

Elektrifiering kan ge bilar blixtrande prestanda och nu presenterar fler och fler sportbilstillverkare nya modeller med eldrift. Även små tillverkar – som Caterham. Vi har tidigare skrivit om att de har två eldrivna modeller på gång: dels den klassiska Sevenmodellen samt en helt ny coupé. Det är tidigare klart att de ska visas upp i samband med  Goodwood Festival of Speed i sommar – nu får vi ett första smakprov och pyttelite information.

1 AV 2
Foto: Caterham
2 AV 2
Foto: Caterham

Bilen går under namnet Project V och ska täckas av den 12 juli. Chefsdesignern Anthony Jannarelly har ansvarat för formen och fastän bilen skiljer sig markant från märkets tidigare modeller så ska kärnvärden som låg vikt och enkelhet råda vilket ska ge en förarfokuserad upplevelse.

Till sin hjälp att ro projektet i land har man tagit Turinbaserade Italdesign som byggt det vi kommer att få se den 12 juli. Om det betyder att bilen baseras på den flexibla elbilsplattformen EVR, som den italienska firman har tagit fram tillsammans med Williams Advanced Engineering (WAE), återstår att se.