Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smart Fortwo Electric Drive – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström är i franska Toulouse för att bekanta sig med Smart Fortwo Electric Drive. Sänder elbilen några stötar genom kroppen, PeO?

– Skulle vara när man kör i potthållen då. Där är inte Smart bra, vare sig den har elmotor eller inte. Men det här känns ju ändå lite rätt. Liten och stadsvänlig bil med elmotor bak. 81 hästkrafter som kickar ut via bakhjulen på direkten. Men 16 mils räckvidd – på papper – är inget man imponeras över numera. Och det är ju mindre i verkligheten oavsett om den kommer som Fortwo, Fourfor eller Cabrio.

16 mil enligt specifikationerna. Förmodligen mindre i verkligheten.

Detta är faktiskt fjärde generationen eldriven Smart, varför inte i Sverige tidigare?

– Det såldes i all tysthet en handfull sådana av förra generationen men det var nog för tidigt. Nu är timingen rätt och importören menar att det är en helt ny lansering.

PeO anser det vara helt rätt att lilla Smart Fortwo nu kommer till Sverige med elmotor.

Och den kostar?

– Det är ju det trista. Att vi inte får reda på det alltså. Bilen ska börja säljas i mars och nu är det slutet av februari och det finns inga priser. Svårt att sia om var den ställer sig i konkurrensen. När jag skriver i tidningen Teknikens Värld i ett kommande nummer kanske priserna finns. Då blir det intressant.

Du hörde vad PeO sa, i kommande nummer kan du läsa allt om nya Smart Fortwo Electric Drive och då kanske även priserna är satta och offentliggjorda.