Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

Smygvisning av BMW i7

Nya BMW 7-serie lurar runt hörnet, även i eldriven version – här är smygbilderna.

Nya BMW 7-serie kommer att täckas av i april, nu släpps ett par smakprov på bilen som även kommer i ett helt eldrivet utförande. Som brukligt visar bilderna inte allt före mycket men med med följer även en del data om elversionen.

BMW i7, som den heter (namnet registrerades redan 2010), har en räckvidd på mellan 58 och 61 mil enligt WLTP-körcykeln och förbrukningen är 1,97 till 1,89 kWh/mil. Det ska också vara den mest motorstarka 7-seriebilen som någonsin lanserats av BMW, även om man i dagsläget inte nämner någon siffra.

Skrämlösningen bak kommer att finnas i andra lyxigare versioner av BMW:s bilar. Foto: BMW

I baksätet finns skärm på 31 tum med 32:9-format i 8K-upplösning. Framtill ska bilen ha en böjd och belyst instrumentbräda som sträcker sig till dörrsidorna.

Designmässig märks rejäl ”njurar” som kantas av en ljuslist, precis som på konceptbilen XM. Vid sidan av grillen ses ett strålkastararrangemang med dubbla ljuskällor.

I pressmeddelandet nämns i7 som världens första eldrivna lyxsedan, vilket inte är sant. På marknaden finns redan Mercedes utmanare EQS, en bil vi har vi har provkört och som testas i kommande nummer av Teknikens Värld som är ute i butik den 24 mars.

Nedan kan du se en prototyp av i7 på test i norra Sverige.