Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: OKQ8

Snabbladdning på alla OKQ8-mackar

OKQ8 ska göra det mer lättillgängligt och enklare att ladda elbilar på deras många hundra drivmedelsstationer runt om i Sverige.

I dag erbjuder OKQ8 snabbladdning av elbilar på ett 40-tal av sina bensinmackar, och kanske måste vi snart döpa om dessa platser. Nu sätter man nämligen upp som mål att samtliga ska erbjuda laddning för elbilar.

Man vill erbjuda ett helhetskoncept, allt för att förenkla elbilsägandet. Företagskunder men en blandad fordonsflotta ska nu kunna använda samma kort för laddning av el som tankning av bränsle och få allt på samma faktura.

LÄS MER: Audi utvecklar mobil laddstation

Även möjlighet att öppna upp sin egen laddare för laddning och försäljning till mackens kortkunder kommer att finnas.

Foto: OKQ8

– Elbilar kommer att vara en mycket viktig del i framtidens hållbara mobilitet. OKQ8 har en lång historia av att leverera hållbara alternativ för transporter och vi arbetar kontinuerligt med att utveckla nya lösningar. Utöver biogas och HVO100 utvecklar vi naturligtvis alternativ för elbilsladdning. Det ska vara enkelt att köra elbil och ladda sin bil hemma, på jobbet eller på en drivmedelsstation. Vårt nya koncept erbjuder en helhetslösning för våra kunder och gör det enkelt att ha en elbil, säger Erik S. Moglia, Fuel Manager på OKQ8.

LÄS MER: Hyundai går in Ionity-samarbetet

Antalet mackar med snabbladdning ökar i snabb takt, menar man, och det med laddeffekter på både 50 kW och 150 kW även om ett tiotal mackar erbjuder 22 kW.

Något datum när arbetet ska vara klart anges inte. OKQ8 har 700 mackar i Sverige.