Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Sony

Sony Vision-S 02 – en eldriven sjusitsig suv

Sony visar upp ytterligare en bil på CES-mässan i Las Vegas, denna gång en eldriven suv med plats för upp till sju personer.

För två år sedan överraskade Sony stort med att visa upp elbilen Vision-S, en sedan vars inredning har en del likheter med Honda e som lanserades 2019. Sedan dess har de fortsatt testa och utveckla konceptbilen, och ett tecken på att den kanske faktiskt bli verklighet en dag är att de nu visar upp ytterligare en modell.

1 AV 3
Foto: Sony
2 AV 3
Foto: Sony
3 AV 3
Foto: Sony

Vision-S 02 kallas den nya konceptbilen som bär en hel del designmässiga likheter med Vision-S. De två delar luftfjädring, drivlina och teknik. Två elmotorer driver ett hjulpar vardera och varje motor levererar 272 hästkrafter, 200 kW. Alltså samma effektsiffror som hos sedanen. Än så länge delar Sony inte med sig av några uppgifter gällande batterikapacitet eller räckvidd men däremot bilens dimensioner.
Vision-S 02 mäter 490 centimeter på längden, 193 på bredden, 165 på höjden och har en hjulbas på 303 centimeter. Mycket likvärdiga siffror som sedanen men 20 extra centimeter på höjden och med 22 millimeter extra markfrigång, totalt 15,7 cm. Vikten landar på 2 480 kg.

1 AV 5
Foto: Sony
2 AV 5
Foto: Sony
3 AV 5
Foto: Sony
4 AV 5
Foto: Sony
5 AV 5
Foto: Sony

Sedan lanseringen av Vision-S för två år sedan har Sony förnekat planer på att ge sig in i bilbranschen men det verkar det bli ändring på nu. I samband med presentationen av Vision-S 02 meddelar de också att de startat ett nytt företag vid namn Sony Mobility avsett för en satsning inom elbilsmarknaden.
Exakt när det kan tänkas ske återstår att se.

https://www.youtube.com/watch?v=3jZmLIe_vEA&ab_channel=Sony