Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

Specialversion av BMW i8 – produktionen läggs ned

Laddhybridsportbilen BMW i8 går ur produktion i vår men innan dess hinner man med en specialversion av modellen. Här är Ultimate Sophisto Edition.

Frankfurtsalongen för sex år sedan täcktes produktionsklara BMW i8 av. En supersportbil med laddhybridteknik och ett futuristiskt formspråk. Ett djärvt grepp från BMW, en epok som går i graven i april nästa år då produktionen läggs ned.

Nu släpper man information om specialversionen BMW i8 Ultimate Sophisto Edition som blir tillgänglig i november. 200 exemplar, fördelade på både Coupé och Roadsterversionen, ska byggas och det handlar om ett kosmetiskt paket då drivlinan på sammanlagt 374 hästkrafter lämnas orörd.

Foto: BMW

Bilarna är lackade i kulörer Sophisto Grey Brilliant Effect med detaljer i E-Copper – till exempel fälgarna som har en för versionen unik design. Andra unika detaljer är blanksvarta bromsok och klara lyktglas baktill. På trösklar ses specialversionens namn och en rejäl plakett på mittkonsolen visar i vilken av de 200 bilarna du sitter i. Interiören följer samma färgschema och här hittar du även saker som head up-display, ljuspaket och stereoanläggning från Harman Kardon.

LÄS MER: BMW:s elbilar ska få mer normal design

Modellen i8 kan ses som en udda fågel men studerar man BMW-historien lite närmare har bilen sin givna plats mellan konceptet Turbo från 1972, sportbilen M1 från 1978 och till morgondagens coupé som konceptet Vision M Next ger en hint om.

Foto: BMW

BMW presenterar nu även elbilen i3 i versionen RoadStyle. 1 000 exemplar ska byggas och även här har ses detaljer i E-Copper men bilarna är lackade i Fluid Black. Bilen skymtar förbi i galleriet nedan.