Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Stopp för bensin- och dieselmotorer i Norge 2025

Debatten har pågått en längre tid men nu tycks Norges främsta partier ha enats om förbränningsmotorns öde.

Det mesta pekar på att Norge kommer att förbjuda bilar med förbränningsmotorer 2025. Debatten har pågått en längre tid men nu ser de fyra främsta partierna ut att enas, enligt Dagens Næringsliv.

Förbudet ska gälla nyförsäljningen av bilar med bensin- eller dieselmotorer.

Om ett sådant beslut ska göras så ska det ske i Norge, hela 24 procent av nybilsförsäljningen utgörs nämligen av elbilar i landet. Detta samtidigt som Norge är en stor exportör av olja.

Förbränningsmotorn verkar gå samma öde till mötes i Nederländerna som även de ingår i organisationen ZEV, The International Zero-Emission Vehicle Alliance. Trots namnet omfattas organisationen bara av ett handfull europeiska länder samt delstater i USA. Organisationen har som mål att alla nya bilar 2050 ska utgöras av elbilar.

Att få bukt med utsläpp i städer har pågått under många år. I Tyskland infördes gröna zoner redan för tio år sedan. London inför tuffare krav 2020 och Paris ryktas gå hela vägen genom totalförbud av förbränningsmotorer i vissa delar av staden.

Även i andra världsdelar går man till handling där New Dehli och Mexico City nu inför regler för att stävja utsläpp.

I Oslo förbjuds privat trafik i de centrala delarna 2019 då man 2020 vill komma ner i en halvering av växthusgaser, jämfört med 1990 års värden. 2030 ska även biltrafiken minskat med 30 procent.

I Stockholm har man liknande mål som i Oslo men inga konkreta förslag på hur man ska gå till väga. Tills vidare gäller tämligen klassiska grepp som höjda och mer omfattande trängselavgifter samt fler cykelbanor och gator periodvis avstängda för biltrafik.