Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Rasmus Kristoffersson / International Motors

Subaru Solterra – tre snabba från provkörningen

För ett par dagar sedan rapporterade Erik Wedberg från sitt första möte med Toyota bZ4X och nu ska vi ta ett kort snack med Linus Pröjtz som får en första smak av systerbilen – Subaru Solterrra.

Du behövde inte ens lämna landet för att ta dig till Subaru Solterra?
– Stämmer bra det där, jag är på plats hos den svenska Subaru-importören International Motors Nordic AB i Arlöv utanför Malmö och nya elbilen Subaru Solterra är på plats.

Hur upplevs den?
– Första intrycket är bra, samtidigt som den i vissa fall är extremt lik Toyota bZ4X. Erik skickade bild på Toyotans förarmiljö så jag kunde jämföra – det enda som skiljer vid en snabb blick är emblemet i ratten. Men det är ju ett gemensamt projekt där Toyota har varit drivande. Det är i alla fall bra sittkomfort både bak och fram.

1 AV 2
Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld
2 AV 2
Foto: Rasmus Kristoffersson / International Motors

Får du köra den?
– Ja, fast de upplevelserna håller jag för mig själv tills vi publicerar reportaget i Teknikens Värld nummer 6/2022. Samtidigt ska det sägas att det handlar om en för-förseriebil, som Subarus folk på plats uttrycker det. Men likväl, jag fick en tydlig bild av hur den gick på vägen – vilket kommer vara intressant läsning!

Medan du väntar på hela provkörningsrapporten kan du läsa mer om Subaru Solterra här.