Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Supersportbil från BMW inom några år?

Kommande BMW M8 blir en best, men är mer av en GT-vagn. En riktig supersportbil kan däremot också vara på ingång, en form av arvtagare till dagens i8 men med betydligt mer kraft.

En riktig supersportbil från BMW har det pratats om i många år, en bil som kan matcha exempelvis Audi R8. Men trots alla rykten har BMW inte uppvisat någon modell som kan betecknas som just supersportbil, men det kanske är på väg att förändras snart? De nya uppgifterna är återigen bara ”snack”, det vill säga inga uppgifter från officiellt håll, men det kanske kan finnas lite mer substans denna gång.

Brittiska Autocar skriver att BMW överväger ett flaggskepp i supersportbilsgenren, en bil som blir något av en extrem ersättare till i8 som sannolikt inte får någon naturlig efterföljare. Det handlar alltså om en hybridmodell med kraftfull elmotor och en förbränningsmotor större än den trecylindriga som finns i i8, möjligtvis en rak sexa på tre liter. Effektmässigt talas det om över 700 hästkrafter och att siktet är inställt på att konkurrera med bilar så som Honda NSX och McLaren 720S.

Modellen misstänks byggas på den kolfiberarkitektur som i8 använder i dag, dock kraftigt modifierad.

BMW:s utvecklingschef Klaus Fröhlich har tidigare talat i termer som ger ovanstående uppgifter lite mer substans. Han har nämnt att utvecklingen går mot kraftfullare hybriddrivlinor och att M-avdelningen kommer att följa med på det elektriska tåget.

Enligt Autocar kan en supersportbil av ovan nämna slag förväntas dyka upp runt 2023.

Ovan bild visar en skiss av nuvarande BMW i8.