Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Konceptbilen Suzuki eVX är märkets första strategiska elbilssatsning.
Konceptbilen Suzuki eVX är märkets första strategiska elbilssatsning.
Konceptbilen Suzuki eVX är märkets första strategiska elbilssatsning.
Konceptbilen Suzuki eVX är märkets första strategiska elbilssatsning. Foto: Suzuki

Suzuki visar elbilskonceptet eVX

Suzuki visar nu upp konceptet eVX på en mässa i Indien. Den ska personifiera märkets första helt eldrivna satsning som planeras att nå marknaden 2025.

Mellan 11 och 18 januari pågår mässan Auto Expo 2023 i New Delhi i Indien. Där passar Suzuki på att visa upp sitt nya koncept, elbilen eVX. Det är en suv något större än Vitara som tillverkaren planerar att introducera på marknaden om två år. Det är också märkets första satsning på en ren elbil.

Konceptbilen är fyrhjulsdriven, för att förstärka Suzukis befintliga fyrhjulssystem, och kommer få alla avancerade funktioner som vi är vana vid när det gäller elbilar. Utsidan är designad för att omedelbart kännas igen som en Suzuki-suv, bulliga och bastanta former.

Den är 430 centimeter lång, 180 centimeter bred och 160 centimeter hög. Den har, föga imponerande, ett batteri på 60 kilowattimmar. Det ska dock räcka till 55 mils räckvidd enligt den indiska körcykeln MIDC. Vad det motsvarar enligt WLTP är oklart än så länge.

Under en pressvisning på mässan sa Suzukis vd:

– Jag är glad över att kunna presentera eVX, vår första globala strategiska elbil. På Suzuki Group är det en prioritet att ta itu med den globala uppvärmningen. Vi främjar en rad globala åtgärder för att minska växthusgasutsläpp. Suzuki kommer fortsätta att tillhandahålla värdefulla produkter till våra kunder runt om i världen genom att optimera dem för hur olika människor lever och kör.