Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svenska elbilen Uniti presenterad

Den svenska elbilen Uniti One har en räckvidd på 30 mil och kan förbeställas på MediaMarkt. En elbil som kommer att säljas i tre modeller och två (!) olika styrsystem.

För två år sedan presenterade sig företaget Uniti Sweden och det Lundbaserade företaget har nu två år senare visat upp sin skapelse.

Uniti One är den svenska elbilen som ska ha en räckvidd på 30 mil och har en effekt på 102 hästkrafter, ska kunna snabbladdas med 20 av dessa mil på en halvtimme. Fulladdning av 22 kWh-batteriet meddelar företaget ska ta tre timmar och tio minuter. Men den har ett löstagbart batteri som man kan ta med sig var som helst och ladda via ett eluttag för upp till tre mils extra körsträcka. Topphastigheten är 130 km/h och 0-80 km/h går på 3,5 sekunder.

Som vi tidigare har nämnt har Uniti och MediaMarkt slutit ett avtal där hemelektronikkedjan kommer att sälja Uniti One i speciella showrooms på två olika varuhus, Malmö och Stockholm.

Från och med i fredags finns bilen på plats i butikerna och är man intresserad kan en virtuell provkörning göras. Du kan redan nu förbeställa bilen och de första bilarna ska levereras i början av 2019. Grundpriset ligger på 145 000 och skulle man välja det fullutrustade alternativet kostar det 199 000.

Kunder kommer att få välja mellan två, fyra eller fem säten och två styralternativ. Om man är av uppfattningen att en traditionell ratt är av det tråkigare slaget så har Uniti designat ett eget styrkoncept med en joystick som även sköter gas och styrning.

Tittar vi närmare på interiören, i den tvåsitsiga variant som företaget presenterade under eventet på torsdagen, ser vi en stor centralt placerad pekskärm där du har din ”backspegel”. Uniti har inga traditionella backspeglar utan istället finns det kameror som skickar bilden till den stora pekskärmen. Det finns heller inga dörrhandtag utan det används istället en trycksensor som både öppnar och stänger dörrarna.