Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Peugeots nya mellanklassare är lite ambivalent
2 AV 2
Foto: Robin Törnros / Expressen Lifestyle

Svenskt pris på Peugeot 408 – billigare än väntat

Nye Peugeot 408 kommer till Sverige i mars och nu har de svenska priserna fastställts. Den blir bra mycket billigare än väntat, men ändå dyr.

Peugeots version av Citroën C5 X kommer hit i mars och nya 408 erbjuds då som både laddhybrid och med enbart bensindrift. Peugeot vill att 408 ska placera sig någonstans mittemellan en suv, sedan och halvkombi men ganska udda karossformer. Jämfört med C5 X är den snäppet mindre men delar drivlina och plattform.
Nu meddelar Peugeot Sverige att nya 408 kommer att kosta från 419 900 kronor när den kommer hit. Det gäller bensinversionen med 130 hästkrafter, en version som inte var aktuell för den svenska marknaden när vi provkörde bilen i december. Laddhybriden kommer att kosta från 529 900 kronor och båda versionerna erbjuds endast i den fullutrustade GT-versionen.

Det är 10 000 kronor mer än 308 SW Plug in-hybrid som också enbart säljs i GT-version. Priset är avsevärt mycket lägre än vad vi förväntade oss vid provkörningen då endast de tyska priserna fanns tillgängliga. Då förväntade vi oss att nya Peugeot 408 skulle komma att kosta omkring 580 000 kronor här hemma. Något som baserades på de tyska priserna och merkostnaden för 408 jämfört med 308.