Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tesla Model 3Tesla Model 3Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: Glenn Lindberg

Tesla börjar ta betalt för internet i bilar

Vid årsskiftet kommer Tesla att börja ta betalt för sin ”Premium Connectivity”-tjänst. Ett abonnemang som ska kosta 100 kronor per månad.

Sedan 2012 har Tesla erbjudit gratis internetuppkoppling i sina bilar, men i ett utskick till ägare i USA meddelar de att de nu kommer att börja ta betalt för tjänsten. Deras så kallade premiumpaket ska från och med årsskiftet kosta tio dollar i månaden, cirka 100 kronor.

Premiumtjänsten innehåller bland annat tjänster som satellitkartor, surfa i webbläsare, live-uppdatering av trafik, musik- och videostreaming samt en karaoke-funktion, vad vore Tesla utan en gimmick som det. Den vanliga navigationstjänsten kommer fortsatt att vara kostnadsfri.

De kunder som köpte en Tesla innan 30 juni 2018 ska dock kunna fortsätta använda samtliga tjänster utan extra kostnad.

Premiumtjänsten kommer även att börja kosta pengar för svenska kunder men det dröjer lite längre.

– Tesla håller på att se över hur mycket tjänsten ska kosta i länder utanför USA, tills dess är det fortsatt kostnadsfritt i Sverige, säger Maria Lantz, presschef Tesla Sverige.

LÄS OCKSÅ: Begagnattest av Tesla Model X

Om du inte är så sugen på att betala Tesla för att använda dessa tjänster så klarar du dig undan genom att ansluta till en wifi-uppkoppling, som att till exempel internetdela från din telefon.