Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Maria Lantz / Tesla

Tesla bygger ut Supercharger-nätverket i fjällen

Tesla meddelar att de bygger ut sitt laddnätverk i Sälen med V2-Superchargers för att underlätta för den ökande elbilstrafiken.

I dag öppnar Tesla fyra nya Superchargers i Lindvallen för att klara av den ökade trafiken under sportlovsveckorna. Det gäller en station med fyra V2-Superchargers som klarar en maximal laddeffekt om 110 kW vardera. Alltså inte den senaste V3-tekniken som ska klara upp till 250 kW. Längre fram kommer de även att bygga ut Supercharger-nätverket med en station även i Malung.

– Det här är en lösning vi har jobbat fram på endast en dryg vecka för att kunna erbjuda kunderna bästa möjliga laddupplevelse, säger Maria Lantz, informationsansvarig Tesla Sverige.

Stationen är i nuläget en mobil station men planen är att den ska bli permanent och att den då eventuellt kommer att uppgraderas till typ V3. Under sportlovsveckorna kommer Tesla även reducera priset för laddning med 50 procent under vissa perioder.

I dagsläget finns totalt 484 Superchargers i Sverige fördelade på 42 stationer och sedan oktober 2020 har majoriteten av de nybyggda laddplatserna varit av den nyare V3-typen med högre laddeffekt. Under 2021 siktar Tesla på att öppna 21 nya laddstationer i Sverige vilket är en ökning med nästan 50 procent.

Missa inte alla våra test, provkörningar, dueller och begagnattest med Teslas olika modeller.