Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla Cybertruck försenad till 2022

Tesla bekräftar att den eldrivna pickupen Cybertruck har försenats ännu en gång. Kommer nu någon gång under 2022.

Efter en del rykten om försening i produktionen bekräftar nu Tesla att hajpade Cybertruck är försenad. Tesla har tidigare sagt att produktionen av Cybertruck skulle dra igång vid fabriken i Austin, Texas, efter att Model Y-produktionen kommit igång. Något datum nämndes aldrig men det pratades om hösten 2021. Men nu blir det alltså senare än så.
På beställningssidan för Cybertruck står det nu att kunder kan slutföra sin konfiguration ”när produktionen närmar sig under 2022”.

Foto: Tesla

Tesla Cybertruck visades första gången i november 2019 och förseningen betyder nu att kunder kommer att ha väntat i över två år på leverans av sin Cybertruck. Det betyder även att konkurrenter som Rivian med R1T och GMC med sin eldrivna Hummer EV som båda kommer att börja tillverkas nu under 2021.
Enligt Teslas chef för fordonsteknik Lars Moravy ska Cybertruck nu befinna sig i det så kallade Alfa-stadiet av utvecklingen och han bekräftar också att pickupen kommer att byggas med komponenter hämtade från Model Y.
– Vi är i ett skede där vi avslutat grundläggande konstruktion av fordonets arkitektur. Vi går in i betafaserna med Cybertruck senare i år och vi kommer att försöka ta den i produktion i Texas efter att modell Y är igång, säger Lars Maravy.

Tillverkningen av Model Y väntas vara igång i Texas-fabriken framåt slutet av året och exakt när kunder kan förväntas få leverans av Cybertruck under 2022 är fortfarande oklart. Risken är att det kan dröja så långt som till slutet av nästa år.