Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla Cybertruck i produktionsutförande snart klar

Elon Musk meddelar att den produktionsfärdiga versionen av Tesla Cybertruck kommer att visas innan årsskiftet.

Nästan ett år har gått sedan Tesla för första gången visade upp den udda skapelsen vid namn Cybertruck. En eldriven jättepickup ritad med linjal. Avbrottet från det konventionella har lockat över en halv miljon kunder som har lagt en förbeställning på Cybertruck för motsvarande 1 000 kronor styck.
Redan från start stod det klart att Cybertruck i sin nuvarande form är för stor för att framföras på allmän väg samt att en del andra designändringar kommer att krävas. Elon Musk har bland annat sagt att Cybertruck i nuläget är cirka fem procent för stor. Men sedan har han tagit tillbaka uttalandet.

TEST: Tesla Model 3 mot Polestar 2 

I en tweet meddelar Elon Musk nu att den nydesignade versionen av Cybertruck kommer att visas om en månad eller så. Exakt vad som kommer att förändras är fortfarande oklart men det ryktas bland annat om en lägre, mer vågrätt, sidolinje och större sidorutor. I tidigare uttalanden har Musk uttryckt besvikelse över andra tillverkare som ”visar upp en häftig konceptbil och sedan levererar en tråkig produktionsbil”.
– Vi vill alltid göra den bil vi faktiskt levererar bättre än den bil vi först visar upp, sade Elon Musk i slutet av oktober.

https://twitter.com/elonmusk/status/1323028835164655618?s=20

I augusti kom beskedet som många europeiska kunder tidigare befarat. Tesla Cybertruck kommer inte att säljas här.

Har du valt rätt vinterdäck? Läs vårt test!