Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tesla

Tesla Cybertruck kan flyta

Tesla Cybertruck, bilen som i princip kan det mesta redan, har fått ytterligare en egenskap på sin vad den kan göra-lista. Den kan agera flytetyg också, kanske den optimala amfibiepickupen för den äventyrlige.

Elon Musk är en populär kille och han försöker hålla sig väl med sin fanbase på Twitter, bland annat, där han brukar ge svar på en del av sina följares frågor.

En person som gillar att jaga och fiska hade nyligen frågat Elon om Cybertruck och dess vaddjup, då berättade Elon att Cybertruck kommer kunna flyta på vattnet. I alla fall en stund.

Hur vi ska tolka längden på den där stunden är oklart i dagsläget, men oavsett verkar det som att vi kommer kunna bada med våra Cybertrucks i framtiden. För den som har ett uppdämt behov av att vilja göra det är det positiva nyheter.

En annan intressant nyhet är att Tesla håller på utvecklar ett nytt luftfjädringssystem. Cybertrucks terrängegenskaper fick sig just en uppgradering värdig en Baja-tävling. Vi förväntar oss möjligheten att kunna höja och sänka bilen ytterligare en aning och det lär förhoppningsvis verka för en komfortabel kompanjon både på och bredvid vägen.

Om det här är något som ingår i alla olika Cybertruck-konfigurationerna eller om det kostar extra framgår inte. Eftersom bilen fortfarande befinner sig i någon slags fas där det ännu finns möjlighet att ändra på vissa saker fram till att den ska börja leveras så är sista ordet ännu inte sagt. Elon har också bekräftat att Cybertruck ska få en värmepump och det är bra för oss som bor i de norra lite kyligare regionerna.

Den som vill ha sin Cybertruck i någon speciell kulör lär bli besviken, den varken har eller kommer att få någon lack. Rostfritt stål är det som gäller och vill man ha något annat så finns alltid möjligheten att foliera den, vilket vi skrev om i förra veckan. I övrigt kommer designen att ändras en aning, bilen kommer bland annat att bli lite smalare och den kommer utrustas med laser-extraljus upptill som standard.

Än så länge verkar inte fabriken där Cybertruck ska byggas vara klar och med ett löfte om att de första leveranserna ska ske redan under 2021 återstår det att se om Tesla kan hålla sitt löfte.

Är du en av dem som har förbeställt en Cybertruck redan?