Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Daniel Östlund provkör Tesla Model S Plaid i snö 2022
2 AV 2
Foto: Tesla

Tesla Cybertruck levereras efter sommaren

Det verkar som att den av många efterlängtade Tesla Cybertruck slutligen börjar närma sig produktion. De första bilarna kan levereras till sina köpare under årets tredje kvartal.

Teslas vd Elon Musk bekräftar nu för första gången att produktionsstarten av den stora pickupen Cybertruck är mycket nära. Vid ett möte med investerare fick Musk frågor om Cybertruck och avslöjade då att de första bilarna ska levereras under årets tredje kvartal. Investerarna ville ha mer detaljer om Cybertruck, varpå Musk svarade:

– Jag tror att vi kommer att spara det till Cybertruck-överlämnandet som förhoppningsvis kommer att ske i slutet av Q3 i år. En sak som jag med säkerhet kan säga är att det är en otrolig produkt, det är en hall of famer, tycker jag. Och en sådan här produkt kommer bara en gång, då och då. Folk kommer inte att bli besvikna på den alls, den är fantastiskt. Det tar tid att få igång tillverkningslinjen, och det här är verkligen en väldigt radikal produkt. Den är inte gjord på det sätt som andra bilar är gjorda, sade Musk.

LÄS MER: Tesla Cybertruck med former som ingen annan pickup

Cybertruck ska tillverkas i Teslas Texas-fabrik med start i sommar och inledningsvis handlar det om begränsade volymer. När, eller ens om, Cybertruck levereras till Europa återstår att se. Tesla visade Cybertruck för första gången år 2019 och tusentals intresserade skrev upp sig på en väntelista och betalade 100 dollar. Vid lanseringen meddelades priser från 39 900 till 69 900 dollar. De priserna är troligtvis inte längre aktuella.