Tesla demonstrerar fullt självkörande bil (Level 5)

Inom en snar framtid kommer de helt autonoma bilar och Tesla är en av biltillverkarna som tror hårt på tekniken. Nu visar de hur en framtida tur från hemmet till arbetet kan se ut när bilen kör och parkerar på egen hand.

https://youtu.be/C3DbrYx-SN4

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I förra veckan presenterade Tesla Motors nyheten om att alla deras bilar från och med nu kommer att utrustas med ny hårdvara som är fullt förbered för Level 5-autonom körning, det vill säga att bilarna ska kunna köra helt på egen hand. Mjukvaran är ännu inte redo att ta samma steg som hårdvaran, alltjämt kvarstår det mycket testande (och lagändringar) innan steget kan tas fullt ut. Men det hindrar inte Tesla från att visa hur de tänker sig sitt fullt fungerande Autopilot-system om några år.

Med hjälp av en Model X får vi i filmen se en person sätta sig i bilen vid hemmet. Målet är att komma till sin arbetsplats, inte helt otippat Tesla-kontoret. Vi får se bilen, helt utan förarens input, ta sig igenom stan, ut på landsvägen och motorvägen för att till slut nå målet och lämna av ”föraren”. När bilen väl är tom ger sig bilen iväg på egen hand och letar upp en parkeringsplats.