Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Emmy-Lie Vilsson

Tesla får "Chill"-läge

Tycker du 0-100 km/h på 2,7 sekunder är lite väl snabbt? En ny mjukvaruuppdatering gör att Tesla Model S och Tesla Model X utrustas med ett snällare körprogram. Programmet kallas "Chill Mode" och ger lugnare accelerationer.

Chill-läget kan ställas in via interiörens stora infotainmentskärm. Genom att välja "Chill" tonas den galna accelerationen ner en aning, och enligt Tesla själva är det nya körläget "idealt för en mjukare körupplevelse".

Tesla Model S P100D gör som bekant sprinten 0-100 på 2,7 sekunder i Ludicrous-läge, medan motsvarande siffra för Model X P100D är "tamare" 3,1 sekunder.

Läs mer: Provkörning av Tesla Model X 90D

Läs mer: Provkörning av Tesla Model S P100D

Chill Mode är dock inte den enda nyheten som gömmer sig i den nya uppdateringen. Tesla har även förbättrat in- och ursteget.

"Easy Entry", som systemet kort och gott kallas, justerar själv rattens och sätets position när bilen parkerats så att det är lättare att ta sig ur.

Mjukvaran kommer dessutom ihåg förarens körställning, så väl tillbaka bakom ratten, och med foten på bromspedalen, återgår bilen till den föraranpassade inställningen.