Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Tesla kan bygga mindre modell för Europa

Elon Musk hintar om att Tesla kan komma att tillverka en mindre modell avsedd för den europeiska marknaden.

Under en videokonferens med Europeiska konferensen om batterier 2020 så meddelade Teslas vd Elon Musk att de dels har bilar med längre räckvidd på gång, och att en ny mindre bilmodell skulle kunna vara aktuell för Europa.
Tesla kommer att lansera förbättrade versioner av befintliga modeller med räckvidd på uppåt 700 kilometer och enligt Elon Musk har de modeller som kan nå en räckvidd på 1 000 kilometer under utveckling. En av modellerna som ska nå över 100-milsgränsen är nya Roadster men den är i nuläget flera år försenad. 

Tesla håller nu på att bygga en fabrik i närheten av Berlin och den ska enligt Musk tillverka bilar designade för den europeiska marknaden, inklusive mindre modeller som är bättre lämpade för större städer.
– I Europa vore det vettigt att bygga en kompakt bil, kanske en halvkombi, sade Elon Musk under konferensen.

Musk berättar också om när han under ett besök i Berlin hade svårt att hitta parkeringsplats när han färdades i en Tesla Model X. Tillverkarens största modell som mäter totalt fem meter på längden.
I måndags passerade Elon Musk Bill Gates och Musk klassas nu som världens näst rikaste person efter Amazon-grundaren Jeff Bezoz.