Tesla levererade rekordmånga bilar under första kvartalet

25 000 bilar kanske inte låter speciellt mycket, men jämför man med samma period förra året är det en rejäl ökning som Tesla fick uppleva under årets tre första månader.

Tesla har gått riktigt starkt hittills i år. Under januari, februari och mars levererade de exakt 25 000 bilar till kunder, en ökning på hela 69 procent jämfört med samma tre månader året innan. Lägg till ytterligare 4 650 bilar som under första kvartalet påbörjade sin transport till sina nya ägare men som inte hann fram innan april månad gjorde sitt inträde. Dessa bilar registreras i stället som levererade under andra kvartalet och kommer att synas i den statistik som presenteras i början av juli.

Av de 25 000 levererade bilarna vara 13 450 av modell Model S medan 11 550 var av modell Model X.

Det går med andra ord uppåt för den amerikanska elbilstillverkaren, men det är en bit kvar till målet som är en halv miljon bilar under 2018 varav 400 000 av dessa ska vara ännu inte lanserade Model 3.

Vad försäljningsökningen innebär i reda pengar för företaget vet vi inte då den ekonomiska rapporten för årets första kvartal väntas komma inom kort. Enligt experter lär det ännu en gång handla om siffror i rött.