Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla Model 3 är inte bara billig – den är också snabb

Om mindre än ett dygn ska Tesla Motors visa upp instegsmodellen Model 3 för första gången, men redan nu får vi veta att trots den låga prislappen blir bilen mer än sportbilssnabb.

Efter år av prat om Teslas kommande instegsmodell Model 3 är det nu nästan dags. Klockan 05.30 den 1 april (svensk tid) är det avtäckning i USA och än så länge är förhandsinformationen knapphändig. Men lite finns att gå på tack vare den normalt så välinformerade sajten Electrek.

Enligt den kommer Model 3 att vara väldigt accelerationssnabb. 0-97 km/h (0-60 mph) sägs gå på under fyra sekunder. Dock oklart vilken modellvariant det då handlar om, exempelvis om det är instegsmodellen eller en toppversion med stort batteri och fyrhjulsdrift.

Sajten nämner också att räckvidden hos Model 3 ligger på över 48 mil då bilen är utrustad med ett batteri på omkring 80 kWh. Om siffran stämmer är det en längre distans än vad Model S når som längst.

Utseendet får vi se för första gången i morgon, men enligt förhandsuppgifterna kommer det synas tydligt att Model 3 är syskonbil till Model S och Model X. Frontpartiet sägs vara unikt för modellen samtidigt som det påminner mer om Model X än Model S. Model 3 beskrivs som aningen högre än Model S och på övriga ledder – längd och bredd – kan vi misstänka att den är på kortare och smalare med tanke på att modellen ska lira en klass under Model S, nämligen i mellanklassen där den ska ses som ett alternativ till bland annat BMW 3-serie.

Prislappen i USA påstås ligga runt 35 000 dollar, vilket motsvarar 285 000 kronor. Det inkluderar inte statliga subventioner som kan få ner priset till närmare 230 000 kronor.

Just nu står det, som vi kan se på bilden nedan, över 100 personer och köar utanför Tesla Motors butik i Mall of Scandinavia i Stockholm. Alla med samma mål – att bli först med Tesla Model 3. Betänk att ingen av dem får se, än mindre klämma, på bilen i morgon. Visningen äger som ovan nämnt rum på andra sidan Atlanten.

https://twitter.com/didigital_se/status/715460912384229376