Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla Model 3 officiell – efterlängtad instegsmodell

Nu är den till slut här Tesla Model 3, instegsversionen som ska bli den nya storsäljaren. Här är alla uppgifter.

Efter vad som kan tyckas ha varit en evighet har Tesla äntligen visat upp sin nya volymmodell, den modell som vanligt folk faktiskt kommer att ha råd med. Under torsdagen blev det möjligt att förbeställa nya Model 3 vilket ledde till att en hel del personer ställde sig i oerhört långa köer vid Teslas butiker. Enligt Elon Musk har så många som 115 000 förbeställningar trillat in under de första 24 timmarna, något som kostar kunderna 1 000 dollar, drygt 8 000 kronor.

Model 3 liknar en mindre version av syskonet Model S, men med Model 3 har Tesla helt slopat grillen och suven Model X är nästan som en övergångsmodell i detta avseende då den har avsevärt mycket mindre grill än Model S. Under presentationen meddelar Elon Musk kaxigt att Model 3 kommer att få full pott i samtliga kategorier i den amerikanska krocktesterna, hur det blir med det återstår dock att se.

Enligt Musk ska Model 3 vara en av de rymligaste bilarna i klassen, då de tack vare att batterierna sitter i golvet, har kunnat montera de främre stolarna längre fram och göra instrumentpanelen mindre. Tack vare detta får baksätespassagerarna mer utrymme. Fem vuxna ska kunna sitta bekvämt.

Utformningen av instrumentbrädan skiljer sig en hel del från syskonen och är väldigt avskalad, exempelvis finns inga instrument framför föraren. I stället allt samlat på den horisontellt monterade, minst sagt gigantiska, skärmen tillsammans med alla övriga funktioner i bilen.

Som standard har Model 3 bland annat panoramaglastak och Autopilot

-hårdvara, och tillhörande säkerhetsutrustning.Model 3 ska ha en räckvidd på omkring 34 mil och 0-100 ska avklaras på under sex sekunder Uppgifter om motorer och versioner av Model 3 är dock Tesla fortsatt förtegna om. Model 3 kan givetvis laddas i Teslas Supercharger-nätverk och Musk meddelar att antalet laddstationer ska fördubblas till 7 200 till slutet av 2017.Model 3 kostar från 35 000 dollar i USA och svenskt pris är ännu inte fastställt, men är du sugen på att införskaffa en kan du förvänta dig lång väntetid. Även om du är en av de som redan har förbeställt. När första kundleverans kommer att ske är än så länge inte spikat, men i första han prioriteras kunder på den amerikanska västkusten. Därefter följer resten av landet och sedan resten av världen.

https://youtu.be/Q4VGQPk2Dl8https://youtu.be/Q4VGQPk2Dl8https://youtu.be/v8c1imE7Spc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!