Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Tesla Model 3 uppdateras – måste bli billigare att tillverka

Tesla uppges vara redo att genomföra en uppdatering av Model 3. Uppdateringarna som väntas sättas i produktion under andra halvan av 2023 syftar främst till att göra Model 3 billigare att tillverka.

Tesla är i slutfasen av utvecklingen av en uppdaterad version av Model 3, uppger nyhetsbyrån Reuters och hänvisar till fyra källor med insyn i projektet. Tesla Model 3 har varit i produktion sedan 2017 och nu uppges Tesla ha för avsikt att göra den billigare att tillverka. 

Projektet, som går under kodnamnet Highland, har fokus på att minska antalet komponenter i interiören för att göra den mindre komplex att sätta ihop. Enligt Reuters källor kommer ännu fler funktioner att läggas in i pekskärmen. Model 3 väntas också få samma uppmärksammade Yoke-ratt som kommer till Model S (som nyligen fick fem stjärnor av Euro NCAP)

Yoke-ratten sägs vara på väg till Model 3.Yoke-ratten sägs vara på väg till Model 3.Yoke-ratten sägs vara på väg till Model 3.
Yoke-ratten sägs vara på väg till Model 3. Foto: Tesla

Uppdateringen, som kan komma att innebära även exteriöra förändringar, kommer att sättas i produktion med början under tredje kvartalet 2023.

LÄS MER: Billigare Tesla på gång – kanske som robotaxi 

Uppdateringen är inte bara ett sätt för Tesla att ge Model 3 lite nyhetsvärde, att göra den billigare att tillverka kan också vara nödvändigt. På den kinesiska marknaden, som är Teslas största näst efter USA, har man tvingats sänka priset på Model 3 med nio procent för att möta konkurrensen från andra elbilar, främst från kinesiska jätten BYD.